Monteringsløsninger

Det er utviklet et stort spekter av festeløsninger som gjør at vi kan montere solceller på de aller fleste tak som finnes i Norge. Da solceller ofte har aluminiumsrammer, og selve rammesystemet er av aluminium er det viktig at alle festekroker og skruer som benyttes ikke “spiser opp” aluminiumen. Alle våre løsninger er laget av metall som er tåler norske snø-laster og samtidig ikke “spiser opp” aluminiumen.

Utenpåliggende montasje

Som kjernen i våre montasje systemer benyttes IBC Topfix 200 for skråtak, eller IBC Aerofix for flate tak. Vi har løsninger som tåler snølaster opp til 8,5kN/m2, og lager fører takfester for:

  • Taksteinstak
  • Skifertak
  • Metalltak med enten sinus eller kvadratiske bølger.
  • Takpapp
  • Takshingel
  • Båndtekkettak
  • Folie / Sarnafiltak
  • mfl.
  • (De eneste takene vi kan ha problemer med er spikrede takpanner som ikke tåler at vi går på de under montasje)

Integrert løsning

En integrert løsning, betyr at man erstatter et annet bygningselement med solceller, mest vanlig er takstein. Solcellespesialisten er norsk distributør for den Franske produsenten IRFTS. IRFTS leverer en meget god og kostnadseffektiv løsning for å integrere vanlige solceller inn i takflaten. Løsningen erstatter da feks takstein, og bør vurderes ved rehabilitering av tak og nybygg. Selve løsningen tilbyr bedre vær og vindbeskyttelse enn vanlig takstein.

Solcellepaneler

Solcellepanelene er sammen med vekselretteren de delene som gjør om solenergien til strøm du kan bruke i bygget ditt. Hvis vi generaliserer litt, så kan vi si at hvis du sammenligner ulike solcellepaneler med samme effekt, feks. 285W, så vil alle disse produsere det samme i løpet av et år. De vanligste solcellene vi installerer i Norge i dag er Poly(Multi) krystallinske solceller, som er blåaktige i fargen og klarer å gjøre om ca 16% av sollyset til strøm. Hvis man ønsker sorte solceller, så må man gå for Mono krystalliske solceller. Disse finnes i versjoner som tilsvarer de Poly krystallinske solcellene, men også i versjoner som klarer å gjøre inntil 22% av sollyset om til strøm. Fordelen ved å velge paneler ved 22% effektivitet er at du klarer å få ut mer strøm pr år på et begrenset areal, og må noen ganger velges dersom takplassen er bekgrenset. Men disse panelene koster en del ekstra.

Sorte/Premium

Her benytter vi normalt JA solar 320W

Glass-Glass

De siste årene er det kommet solceller som i stedet for å være bygget på en plast laminat, istedet er laget med to lag med herdet glass. Fordelene med disse er at de normalt har 30 års garanti, og at de kan brukes der det er strenge brannkrav.

Våre løsninger for montering blir levert av Solcellespesialisten.